Vrolijke boekpresentatie

Vasco Silva en Alette Vonk nodigen je uit voor een vrolijke boekpresentatie op 5 april!

Het boek

Dit boek vertelt het verhaal van Vasco Silva, een Portugese zakenman die een bedrijf opzet in Luanda, Angola. Na vier jaar groei krijgt Silva te maken met een cultuurschok als gevolg van een wilde staking van de werknemers. Hij begint aan een diepgaand cultureel onderzoek en krijgt geleidelijk inzicht in effectief leiderschap in de Angolese context. Hij initieert een organisatieveranderingsproject en samen met de werknemers transformeren ze het bedrijf zodat iedereen er beter van wordt.

Vervolgens heeft Alette Vonk de case bestudeerd. Zij heeft managers en werknemers geïnterviewd en zij heeft het verhaal in zijn historische en wetenschappelijke context gezet.

Voor ondernemers

Dit verhaal laat zien wat er nodig is om succesvol te zijn in een Afrikaanse zakelijke omgeving.

“Een waardevolle gids voor internationale leiders, die inzichten verschaft in het ontwikkelen van nieuwe managementvormen op basis van een fusie van waarden.” (Manuel Quinaz, CEO bij upK, SA).

Voor onderzoekers

Wetenschappelijk gezien draagt het werk bij aan het discours in de Afrikaanse managementfilosofie en beantwoordt het aan de vraag naar beschrijvingen van hybride casestudies, waar verschillende culturele concepten daadwerkelijk samenvloeien. Onderzoekers kunnen deze casestudy gebruiken om de performatieve kenmerken van lokale leiderschapsvormen binnen een moderne omgeving te bestuderen, en de noodzaak tot aanpassing vanuit zowel Angolees als Portugees perspectief.

“Een inspirerende studie over gemeenschapsvorming, gedeelde waarden en transformatieve culturen in een Afrikaanse samenleving.” (Dr. Michael Onyebuchi Eze, Docent Afrikaanse Filosofie, Universiteit Leiden).

De Boekpresentatie

De presentatie wordt een feestelijke bijeenkomst met inhoud, happening, muziek en drankjes.

Kom en laat je inspireren!

  • Vrijdag 5 april
  • Deuren open: 14.30 u. Aanvang programma: 15.00. Borrel van 17.00 - 19.00 uur.

Het is niet noodzakelijk maar wel praktisch, mocht je ons willen laten weten of je komt op alette.vonk@cultural-insights.nl.

Vasco Freitas Silva en Alette Vonk.