Inleiding Cultuur en Communicatie op de werkvloer in Leiden

Doet u zaken met het buitenland of heeft u een divers personeelsbestand? Vraagt u zich soms af waarom mails niet beantwoord worden of hoe het komt dat informatie niet gedeeld wordt? Wist u dat er wereldwijd grofweg 7 verschillende manieren van onderhandelen bestaan, die zowel in het buitenland als in het binnenland heel bruikbaar zijn? Of dat mensen van verschillende afkomst op andere manieren gemotiveerd worden om goed werk af te leveren? Al heel snel bemerkt u dat het zakendoen met buurlanden als Duitsland en België anders verloopt dan in Nederland; laat staan als u verder weg gaat. En wist u dat multinationale teams vaak óf het minst, óf juist het meest effectief blijken te zijn? De vraag is hoe u het eerste voorkomt en het tweede bereikt.

Met behulp van het simpele, hanteerbare en tegelijkertijd wetenschappelijk gedegen model van Hofstede, brengen we het complexe geheel van ‘cultuur’ en ‘cultuurverschillen’ terug tot de kern. Zes culturele basisverschillen kunnen vertaald worden naar zeer uiteenlopende situaties op de werkvloer en kunnen u zodoende voor spanningen, conflicten of mislukkingen behoeden.  Interculturele intelligentie is in deze tijd voor elke leider of manager onontbeerlijk.

Bestemd voor

De inleiding is voor alle geïnteresseerden die met cultuur verschillen en overeenkomsten te maken hebben op de werkvloer: (senior) managers; werknemers; multiculturele team managers; HR medewerkers, internationale verkoop managers etc. Zij kunnen hier een start maken met het verbeteren van hun culturele competentie.

Datum & Plaats

De Inleiding vindt plaats op 14 januari 2020 tussen 9.00 en 12.30 uur in de Nieuwe Energie in Leiden.

Registratie

Meld u zich aan op de website van de Nieuwe Energie.

De Trainer

De inleiding wordt verzorgd door Alette Vonk. Alette is oorspronkelijk Nederlandse, en zij heeft lang in het buitenland gewoond: een jaar in de VS en tien jaar in West Afrika (Kameroen, Benin en Ghana). Zij is een intercultureel management consultant en een Associate Partner of Hofstede Insights. Haar klantenbestand is divers: van multinationale bedrijven tot ontwikkelingsorganisaties, en van migranten zelf-organisaties tot onderwijsinstellingen.

Voordelen

    • Inzicht en basiskennis in culturen en verschillen
    • Praktische vertaling van verschillen naar de werkvloer
    • Impact voor bedrijven met medewerkers van verschillende afkomst (wie niet tegenwoordig?)
    • Beperkte investering in tijd
    • Kosteloos!

Registration form

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.