Dat communicatie erg belangrijk is, hoef ik aan trainers en trainingsacteurs niet uit te leggen. Zowel verbale als non-verbale communicatie; zowel het gesproken woord als de toon, de houding, de mimiek; zij hebben allen effect op hoe een boodschap overkomt en begrepen wordt. Daarnaast is communicatie ook nog eens erg cultuur-gevoelig: in verschillende culturen wordt op verschillende manier informatie uitgewisseld. Wat in de ene cultuur als respectvolle communicatie wordt gezien, is in de andere cultuur beledigend. Wat in de ene cultuur duidelijk overkomt, is in een andere cultuur vaag of onbegrijpelijk. We kennen directe en indirecte communicatie, communicatie met een laag en met een hoog gebruik van context. Kortom:  culturele achtergrond is een factor van belang als je effectief wilt communiceren.

  Het doel van een training interculturele communicatie is om de belangrijkste verschillen op een rijtje te zetten. Cultuur is natuurlijk complex en kent vele verschillende facetten. In deze training brengen we deze complexiteit terug naar de kern en zo blijven er een paar culturele basisverschillen over. Zij vormen samen een heel handzaam instrument, welke trainers en trainingsacteurs in allerlei situaties kunnen gebruiken en toe kunnen passen. De basisverschillen zullen uitgelegd worden en participanten krijgen de gelegenheid om met elkaar te oefenen.

  Ik weet zeker dat we een paar boeiende uren zullen doorbrengen!

  Bestemd voor

  Trainers en Trainingsacteurs.

  Datum & Plaats

  De Inleiding vindt plaats op  23 oktober 2020 tussen 13.00 en 17.00 uur. De training zal online gegeven worden.

  Kosten en registratie

  De kosten voor deze training: € 120,-

  Indien u lid bent van de NVvT krijgt u 20% korting. U betaalt in dat geval € 96,-

  Meld u zich hieronder via het formulier aan.

  De Trainer

  De inleiding wordt verzorgd door Alette Vonk. Alette is oorspronkelijk Nederlandse, en zij heeft lang in het buitenland gewoond: een jaar in de VS en tien jaar in West Afrika (Kameroen, Benin en Ghana). Zij is een intercultureel management consultant en een Associate Partner of Hofstede Insights. Haar klantenbestand is divers: van multinationale bedrijven tot ontwikkelingsorganisaties, en van migranten zelf-organisaties tot onderwijsinstellingen.

  Voordelen

   • Inzicht en basiskennis in culturen en verschillen
   • Inzicht in eigen culturele bias
   • Vaardigheden door te oefenen
   • Beperkte investering in tijd

  Registration form

  This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.